Go back

Ibrahima Seck trekt naar KRC Genk

tekst en foto: Martijn De Jonge

Ibrahima Seck verruilt Waasland-Beveren voor KRC Genk. De middenvelder trekt met onmiddellijke ingang naar Limburg. Hij volgt zo Philippe Clement, die in december dezelfde stap zette, naar Genk. De Senegalees was op het einde van dit seizoen einde contract bij W-B.

Seck streek in 2016 neer op de Freethiel. Hij kwam over van AJ Auxerre uit de Ligue 2 en tekende voor twee seizoenen in Beveren. Toenmalig trainer Stijn Vreven zag in Seck zijn verlengstuk op het veld en maakte hem meteen captain. De heenronde speelde hij op een indrukwekkend hoog niveau, waardoor hij meteen interesse wekte van andere clubs. Hij speelde 25 wedstrijden in de reguliere competitie, nadien ook negen in Play-off II. Hij kon driemaal tot scoren komen. Dit seizoen kwam Seck bij alle wedstrijden aan de aftrap, zowel beker als competitie, met vier goals en één assist kon hij ook mooie cijfers voorleggen.

Onze captain kiest dus nu voor een avontuur bij KRC Genk, de voorliefde van de Limburgers voor Seck was al langer bekend. Nu blijft de liefde dus niet langer onbeantwoord.

We willen Ibrahima bedanken voor zijn tomeloze inzet op en naast het veld!