Go back

Ronnie Schwartz trekt naar Noorse eersteklasser

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Ronnie Schwartz (28) verlaat Waasland-Beveren. De Deense aanvaller trekt naar de Noorse eersteklasser Sarpsborg 08. Schwartz kwam slechts veertien keer in actie voor Waasland-Beveren.

Ronnie Schwartz streek in 2016 neer op de Freethiel. Hij kwam over van het Franse Guingamp. In de begindagen op de Freethiel maakte hij veel indruk met zijn traptechniek, in wedstrijden kon zich echter niet doorzetten. Hij kon in totaal maar één keer de netten doen trillen, hij deed dat in de 4-2 overwinning tegen Eupen. Schwartz sprokkelde 591 minuten bij Waasland-Beveren, hij haalde die verspreid over veertien partijen. Eind februari 2017 sloeg het noodlot toe. Schwartz scheurde de kruisband van de knie en keek tegen een lange inactiviteit op.

De club bleef Schwartz ondersteunen en begeleiden; hij is nu klaar om zijn carrière te herlanceren. Hij zal dat dus doen in de Noorse hoogste klasse.

We willen Ronnie bedanken voor de fijne samenwerking! Veel succes in je nieuwe uitdaging!