Go back

RSC Anderlecht – Waasland-Beveren (24/01/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Speeldag 23 van de reguliere competitie staat voor de deur. Geel-blauw trekt morgenavond naar het Constant Vandenstockstadion voor de ontmoeting met RSC Anderlecht. Scheidsrechter Jonathan Lardot zal de wedstrijd om 20.30 uur op gang fluiten.

Waasland-Beveren is nog nooit gaan winnen in het Constant Vandenstockstadion; tijd om daar iets aan te veranderen! In elf confrontaties kon Waasland-Beveren nog maar twee keer winnen, telkens op de Freethiel. In de heenronde, op speeldag acht, kwam paars-wit hier met 1-2 winnen. Het was een schoolvoorbeeld van een hold-up. De recordkampioen werd compleet van het veld gespeeld, maar stal hier drie punten. Ze kregen bovendien hulp van scheidsrechter Dierick; die een zuivere doeltrap in een hoekschop omtoverde. Isaac Kiese Thelin zorgde toen voor het enige doelpunt van de partij langs geel-blauwe kant. Hoog tijd om een nieuw record te breken, tijd om punten te halen in Brussel.

Anderlecht staat momenteel als derde gerangschikt, ze haalden 43 punten. Dat zijn er twee minder dan vice-leider Sporting Charleroi en elf minder dan koploper Club Brugge. Waasland-Beveren sluit de linkerkolom af op een mooie achtste stek. Geel-blauw heeft 28 punten verzameld, dat is er eentje minder dan Standard de Liège, dat momenteel de top-zes afsluit. Mits een overwinning kan W-B opnieuw aanspraak maken op een plaats in de Play-Off I-poule.

Coach Sven Vermant kan opnieuw rekenen op Victorien Angban, die zijn (te) lange schorsing heeft uitgezeten. Nieuwkomer Rachid Aït-Atmane is speelgerechtigd.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Mmaee, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Aït-Atmane, Janssens