Go back

Ryota Morioka trekt naar Anderlecht

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Ryota Morioka ruilt Waasland-Beveren voor RSC Anderlecht. De aanvallende middenvelder verlaat zo na zes maanden de Freethiel. Hij was dit seizoen goed voor negen doelpunten en elf assists.

Ryota Morioka bevestigde reeds in juli en augustus aan voetbalminnend België wat we op de Freethiel al een tijdje wisten: die man kan voetballen. Zelfs in de transferperiode tijdens de voorbije zomer stond hij al hoog op het lijstje van de topclubs. Het afgelopen weekend liet Morioka zelf verstaan dat hij aasde op een transfer. Zijn voorkeur ging daarbij naar RSC Anderlecht. Dan pas heeft de club beslist om mee te stappen in dat verhaal. De reden hiervoor is heel simpel: als een speler laat verstaan dat hij wil vertrekken, kan hij niet meer honderd procent gefocust zijn voor Waasland-Beveren. Uit respect voor de hele ploeg én voor de speler zelf, werd daarom beslist om het been niet langer stijf te houden.

We lezen de commotie rond de opstapclausule, maar ook dit willen we even wat kaderen. Morioka beleefde in Polen geen al te positief verhaal. Om hem te overtuigen om de stap naar de Freethiel te zetten, moest die clausule wel in zijn contract worden opgenomen. Naast de transfersom die RSC Anderlecht betaalt, komt Daam Foulon nu reeds over vanuit Brussel en niet in de zomer, zoals eerst was voorzien. De club gaat ook nog op zoek naar versterking voor de ploeg.

We wensen Ryota veel succes met z’n nieuwe uitdaging.