Go back

W-B pakt punt op veld van Anderlecht

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Geen tijd voor een studieronde in het Constant Vandenstockstadion. De thuisploeg begon het beste aan de partij. De eerste grote kans voor onze Leeuwen was echter direct bingo! Laurent Jans speelde Isaac Kiese Thelin aan, hij kaatste op zijn beurt naar Aleksandar Boljevic die Ryota Morioka centraal zag vrijstaan. Geniaal als hij is, tikte hij meteen door naar Nana Opoku Ampomah die naast Matz Sels binnen kon schuiven: 0-1; onze Leeuwen op rozen. Wat volgde was veel goede wil langs beide kanten, maar evenveel slordigheden. We zagen langs onze kant een wilde trap van Ampomah en tien minuten voor rust een goede knal van Jur Schryvers. Bij de thuisploeg enkele goede voorzetten, maar zonder vervolg. Vijf minuten voor tijd kon de thuisploeg toch de bordjes in evenwicht brengen. Trebel trapte een vrije trap straks op doel, Davy Roef kon de bal niet genoeg verwerken en Teodorczyk werkte de gelijkmaker binnen. Rusten bij 1-1 gelijkstand.

Na de rust kreeg W-B meteen een tikje te verwerken toen Ampomah na nog geen vijf minuten om een wissel vroeg. Afwachten wat de ernst is. Tuur Dierckx was zijn vervanger. Hij zag meteen daarna zijn collega aan de overkant, Boljevic, een mooie actie opzetten. Nadien verloor hij het overzicht en trapte zelf. Sels redde met een voetveeg. Aan de overkant, we zitten intussen in minuut 55, kon Teodorczyk richting doel koppen, maar hij deed dat voorlangs. Anderlecht kwam opzetten, W-B zakte terug. Tot in minuut 80 onze Leeuwen weer kwamen piepen. Uiteindelijk knokte Boljevic voor de bal en dat wierp zijn vruchten af. Hij tikte de bal voor zich uit en Deschacht maaide hem neer in het strafschopgebied. Honderd procent penalty. Werkje voor Thelin, die dat met verve opknapt. 1-2 met nog tien minuten op de klok. Amper twee minuten later was het weer prijs aan de overkant. Kenny Saief kon een voorzet binnen tikken: 2-2. In blessuretijd werd een anticlimax voorspeld. Trebel gaat over het been van Camacho. Penalty voor de thuisploeg. Roef kon zich tot held van de avond kroonde en deed dat. Hij klemde de elfmeter van Saief. 2-2 werd uiteindelijk de eindstand. Nooit eerder was een overwinning zo dicht bij een nederlaag.

Leuk weetje: de 0-1 voorsprong was het 41ste doelpunt van Waasland-Beveren dit seizoen. Dat is nu al een clubrecord in de reguliere competitie. Met nog zeven wedstrijden op de teller, zijn er ongetwijfeld nog op komst. Straf!

Opstelling Anderlecht: Sels, Deschacht, Spajic, Gerkens (70’ Appiah), Saief, Bruno (81’ Ganvoula), Kums, Trebel, Dendoncker, Amuzu (70’ Lokonga), Teodorczyk

Opstelling W-B: Roef, Demir, Boljevic (Aït-Atmane), Angban, Jans, Ampomah (51’ Dierckx), Caufriez, Morioka (90′ Mmaee), Schryvers, Camacho, Thelin

Gele kaarten: 41’ Caufriez, 56’ Boljevic, 92′ Camacho