Go back

W-B start 2018 met overwinning tegen STVV

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Onze Leeuwen hebben de eerste match van 2018 winnend kunnen afsluiten. Het werd deze avond 3-1 tegen STVV op de Freethiel. Een eigen doelpunt, eentje van Aleksandar Boljevic en eentje van Isaac Kiese Thelin zorgden voor de knappe overwinning.

Waasland-Beveren begon het best aan de partij. Op een eerste goede kans was het echter wachten tot de twaalfde minuut. Meer zelfs, die eerst kans werd meteen verzilverd. Erdin Demir zette de bal voor het eerst, maar niet voor het laatst, scherp voor. Goutas verwerkte de bal tegen de eigen netten. W-B had de smaak te pakken. Amper drie minuten later kon Boljevic de voorsprong verdubbelen. Ryota Morioka stak hem perfect diep. De Montegrijn omspeelde de doelman en prikte tegen de netten. Nog geen minuut later en STVV kon al milderen. Een goede voorzet werd voor Vetokele in doel verlengd. Nadien was het heel knap voetbal van W-B dat volgde, maar geen doelpunten meer. Ook Davy Roef moeten we zeker vermelden. Geen wereldreddingen, maar attent keepwerk van onze goalie.

Na de pauze ging W-B op hetzelfde elan verder. Nana Opoku Ampomah was te verrast om een (opnieuw) geweldige pass van Morioka af te ronden, aan de overkant kwam Laurent Jans gepast tussen op een volley van Botaka. In minuut 55 ging scheidsrechter Smet naar het tv’tje van de videoref om een strafschopfase, al dan niet hands, te herbekijken. Hij liet zich goed assisteren en wees terecht naar de stip. Koud kunstje voor Thelin, die z’n elfde van het seizoen binnen prikte. Waasland-Beveren kwam helemaal niet meer in de problemen en kon zelfs nog een aantal keer dreigen.