Go back

Waasland-Beveren en Zulte Waregem delen de punten na 2-2 gelijkspel!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft 2-2 gelijkgespeeld tegen Zulte Waregem. Geel-blauw was baas in de eerste helft, maar liet heel wat kansen liggen. De bezoekers kwamen na rust sterker voor de dag. Isaac Kiese Thelin en Jens Cools deden de netten trillen.

Na tien minuten moest Davy Roef voor het eerst zijn kunnen tonen. Hij redde met een fantastische reflex een inzet van Harbaoui. Een minuutje later reageerde Ryan Mmaee het snelst voor Bossut. De Waregemse goalie haalde onze spits neer: penalty. Koud kunstje voor Thelin, die zo zijn dertiende van het seizoen prikt. Nadien volgden goede kansen voor Mmaee en Morioka. Na iets meer dan 20 minuten swingde Olayinka zich voorbij de defensie richting Roef, maar die laatste had een fabelachtige redding in huis en hield de nul op het bord. Voor de rust hadden we kansen genoeg om de voorsprong uit te diepen, maar dat lukte niet. Ampomah en Morioka konden niet afwerken. Roef zweefde nog een knappe volley van Kaya uit doel. Koffie met een 1-0 voorsprong.

Na de rust zagen we een ander spelbeeld, al was de eerste kans opnieuw voor W-B. Bossut kon een schuiver van Morioka uit z’n doel houden. Op het uur konden de bezoekers via Harbaoui de gelijkmaker scoren, vijf minuten later bracht Olayinka Zulte Waregem op voorsprong. W-B vocht terug en kreeg tien minuten voor tijd loon naar werken. Na een scrimmage-fase reageerde Cools het meest attent: 2-2. Vlak voor tijd nog opschudding toen de bezoekers opnieuw de netten deden trillen, al deed Harbaoui dat duidelijk uit buitenspel. De Freethiel ontplofte toen scheidsrechter en assistenten het doelpunt goedkeurden, al kwamen ze na wat overleg terecht terug op hun beslissing. 2-2 werd de eindstand; elk een helft overwicht, terechte uitslag dus.

Opstelling W-B: Roef, Demir, Mmaee (86′ Dierckx), Angban, Jans, Ampomah (90′ Myny), Caufriez, Morioka, Schryvers (56′ Cools), Camacho, Thelin

Opstelling Zulte Waregem: Bossut, De Fauw (41′ Walsh), Baudry, Marcq (86′ De Sart), Derijck, Harbaoui, Kaya, Doumbia, Hamalainen, Coopman, Olayinka

Gele kaarten: 11′ Bossut, 45′ Kaya, 62′ Cools, 84′ Ampomah, 85′ Caufriez