Go back

Waasland-Beveren haalt Rachid Aït-Atmane binnen!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft Rachid Aït-Atmane (°04/01/1993) weggehaald bij Sporting Gijon. De Frans-Algerijnse middenvelder komt op huurbasis over tot het einde van het seizoen. Geel-blauw bedong ook een aankoopoptie en heeft zo de touwtjes in eigen handen.

Rachid Aït-Atmane werd door RC Lens, waar hij zijn jeugdopleiding genoot, in juli 2010 overgeheveld naar de RC Lens B. Op 17-jarige leeftijd is dat een indrukwekkende prestatie. In 2013-2014 kwam hij op de radar van Sporting Gijon, een Spaanse tweedeklasser. In eerste instantie kwam hij ook voor het B-elftal uit. In 2015-2016 schoof hij echter door naar het A-elftal. In het seizoen 2014-2015 werd Gijon kampioen, waardoor Aït-Atmane plotseling in de Spaanse hoogste klasse speelde. Ja, hij kwam dus uit tegen Messi, Ronaldo en consorten. In januari 2017 kwam CD Tenerife aan de deur kloppen bij Gijon om Rachid een halfjaar te huren. Precies één jaar later strijkt hij dus neer op de Freethiel.

Aït-Atmane is een centrale middenvelder, eerder defensief. Hij is 1 meter 90 en sterk in duels. Hij zal aantreden met het nummer 93. Welkom, Rachid!

Voorzitter Dirk Huyck geeft uitleg bij de transfer van de Franse Algerijn. “We volgden Rachid ook afgelopen zomer al. We zijn dus niet over één nacht ijs gegaan bij deze transfer. We zijn er met z’n allen van overtuigd dat hij de ideale vervanging is om het vertrek van Ibrahima Seck op te vangen. Ik ben er zeker van dat hij die leemte meer dan behoorlijk zal invullen. Rachid is nog jong, maar heeft heel wat ervaring. Ik kijk ernaar uit om zijn eerste wedstrijd in geel en blauw te zien, dat is zeker.”