Go back

Waasland-Beveren – Zulte Waregem (27/01/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt op speeldag 24 Zulte Waregem op de Freethiel. De wedstrijd tegen de mannen van Francky Dury wordt afgetrapt om 20.00 uur. Bram Van Driessche is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het was ook hij die de heenmatch voor zijn rekening nam.

In dertien onderlinge ontmoetingen ligt de balans nog steeds richting Zulte Waregem. Essevee kon in totaal zeven keer winnen, W-B deed dat drie keer. Het bleef dus ook evenveel keer onbeslist tussen de twee clubs. Op speeldag dertien trokken onze Leeuwen naar de Gaverbeek om daar de ruimste overwinning tot nog toe te boeken. Het werd maar liefst 2-5. Isaac Kiese Thelin scoorde daar zijn vier magische doelpunten, Nana Opoku Ampomah maakte het vijfde doelpunt voor geel en blauw. Voor SVZW scoorden Hamalainen en De Pauw.

Zulte Waregem haalde uit de laatste twee speeldagen zes punten en is zo perfect begonnen aan de belangrijke tweede periode van de competitie. Ze wonnen met 0-2 op het veld van rode lantaarn KV Mechelen op speeldag 22. Op speeldag 23 stuurden ze Standard de Liège puntenloos terug naar Luik na een 2-1 overwinning. Waasland-Beveren raapte vier punten. Een mooie thuisoverwinning (3-1) tegen STVV op de Freethiel, een knap punt (2-2) op Anderlecht waren de twee resultaten. Essevee staat momenteel op de elfde stek met 26 punten, W-B heeft drie punten meer en bekleedt de achtste plaats in het klassement.

Sven Vermant kan niet rekenen op de sterke Aleksandar Boljevic. De Montenegrijnse aanvaller zit een dagje schorsing uit na vijf gele kaarten.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Mmaee, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Aït-Atmane, Janssens