Go back

Welkom op de Freethiel, Louis Verstraete!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Louis Verstraete (°04/05/1999) komt Waasland-Beveren versterken. De jonge Belgische middenvelder wordt gehuurd van KAA Gent. Verstraete verzamelde nog maar zeven minuten dit seizoen bij de Buffalo’s, hij kon daarin wel de netten doen trillen; straf!

Verstraete werd in november 2016 uit de U21 opgevist door Vanhaezebrouck bij AA Gent. In december 2016 sprokkelde hij meteen minuten bij Gent. In totaal haalde hij in het seizoen 2016-2017 z’n minuten in tien verschillende wedstrijden. Drie daarvan waren in de Europa League. KAA Gent kocht heel wat nieuwe, duurdere spelers aan waardoor Louis wat op het achterplan belandde. Verstraete kwam dus nog maar tweemaal in actie, maar kon daarin wel tot scoren komen. Hij deed dat in een 2-0 overwinning tegen KV Oostende.

Verstraete is ook vaste klant bij de nationale jeugdselectie van België. Ook trainer Gert Verheyen is heel lovend over hem. Samen zijn ze nog actief in de eliteronde voor het EK 2018 in Finland. Ze spelen daarin tegen Spanje, Bulgarije en Frankrijk.

Louis Verstraete zal aantreden met het nummer 13. We geloven keihard in de kwaliteiten van de middenvelder. Iedereen is ervan overtuigd dat hij snel z’n stempel zal drukken op de Freethiel. Welkom, Louis!