Go back

Welkom op de Freethiel, Niels Verburgh!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Niels Verburgh (°31/01/1998) komt voor Waasland-Beveren voetballen. De verdedigend ingestelde speler kan zowel in de defensie als op het middenveld geposteerd worden. Hij komt over van Club Brugge en wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

In november 2016 kreeg Verburgh een eerste profcontract bij Club Brugge. Verburgh is voor trainer Sven Vermant geen onbekende. Onze nieuwe hoofdtrainer had de speler onder zijn hoede bij Club Brugge. Hij, en de rest van de sportieve cel, is ervan overtuigd dat hij snel z’n meerwaarde zal tonen in geel en blauw. Verburgh en Vermant speelden samen de UEFA Youth League dit seizoen. Verburgh speelde iedere minuut in die zes wedstrijden. Vorig jaar, op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie, nam trainer Preudhomme Niels op in zijn selectie. Minuten kon hij echter niet verzamelen. Verburghs overkomst hing al een tijdje in de lucht, na het uitvallen van Schryvers werd de knoop definitief doorgehakt. Voorlopig blijft het bij een huurovereenkomst, maar de intentie is om op lange termijn te werken.

Verburgh zal aantreden met het nummer 80. Welkom op de Freethiel, Niels!