Go back

Excel Mouscron – Waasland-Beveren (18/02/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zondagavond sluiten onze Leeuwen speeldag 27 van de Jupiler Pro League af. W-B trekt naar het veld van Royal Excel Mouscron. De wedstrijd wordt zondag om 20.00 uur op Le Canonnier afgetrapt. Bart Vertenten is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Van de negen onderlinge confrontaties kon geel en blauw vijf keer de overwinning binnenhalen. Mouscron kon slechts een keer winnen en driemaal werden de punten verdeeld. Tijdens de eerste seizoenshelft won geel-blauw de wedstrijd met 2-0 op de Freethiel. Ryota Morioka knikte de 1-0 binnen. Nana Opoku Ampomah ramde het tweede doelpunt tegen de netten. Moeskroen vat zondag de wedstrijd aan met een nieuwe oefenmeester aan het roer. Frank Defays neemt de fakkel over van Mircea Rednic.

W-B is nog steeds ongeslagen onder coach Sven Vermant. Voor geel-blauw is een driepunter eigenlijk een must om nog mee te dingen naar een ticket voor Play-Off I. Onze coach kan deze wedstrijd rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Dierckx en Cools zijn langdurig niet selecteerbaar, ook Nys en Marquet hebben last.

Selectie: Demir, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Schryvers, Camacho, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane en Janssens