Go back

Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker

Tekst & Foto: Valy Van de Merlen & Martijn De Jonge

Waasland-Beveren gaat de strijd aan tegen darmkanker

De komende twee speeldagen zetten de ploegen van de Jupiler Pro League en Proximus League de deuren wijd open voor de organisatie “Stop Darmkanker”. Met de campagne “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker” willen we de aandacht vestigen op deze ziekte en het belang van screening en preventie.

Ook Waasland-Beveren zet z’n schouders onder dit project. De campagne wordt namens onze club afgetrapt op Le Canonnier voor de wedstrijd tegen Excel Moeskroen van aanstaande zaterdag. Voor de thuiswedstrijd tegen KAA Gent (op 24 februari) zal projectmanager van VZW Stop Darmkanker, Bruno Mettepenningen, mee de aftrap geven en zal er op de parking van het Themacafé een heuse reuzendarm aanwezig zijn om onze supporters te informeren.

Waarom deze campagne?

Per dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. Per dag verliezen vijf families een dierbare aan darmkanker. Cijfers om niet alleen bij stil te staan, maar ook om in actie te schieten.

Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, heeft men meer dan negentig procent kans op genezing. Jammer genoeg gebeurt dit nog steeds onvoldoende. Een eenvoudige test van de stoelgang kan heel wat ellende voorkomen en is een belangrijk wapen in de strijd tegen darmkanker. Sluipmoordenaar darmkanker moet absoluut een halt worden toegeroepen. Hoe meer mensen deze “poepsimpele” test doen, hoe meer darmkankers kunnen worden vermeden.

Met deze stadionactie hopen we minstens één darmkanker te stoppen!

#samensterk
#tousensemble

 

Meer info?

Website : www.stopdarmkanker.be
Facebook : Stopdarmkanker.be
Twitter : @StopDarmkanker