Go back

R. Antwerp FC – Waasland-Beveren (02/02/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Speeldag 25 is de terugwedstrijd van de Scheldederby. Onze Leeuwen trekken voor het eerst sinds lang nog eens naar de Bosuil. De aftrap wordt om 20.30 uur gegeven, de scheidsrechter van dienst is Jan Boterberg.

Waasland-Beveren en Antwerp kwamen mekaar nog maar vijf keer tegen in de geschiedenis. De rood-witten konden nog geen enkele keer winnen van ons. Tweemaal bleef de strijd onbeslist. Op 30 september 2017 vond de heenwedstrijd plaats. Onze Leeuwen konden toen overtuigend met drie tegen nul winnen. Aleksandar Boljevic opende de score met een schicht. Nadien verruimden Tuur Dierckx en Ryota Morioka de score.

Waasland-Beveren verloor nog niet onder Sven Vermant. Er werd één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. W-B staat momenteel op de achtste plaats met dertig punten. Antwerp blijft verrassen en staat op de vijfde stek met zeven punten meer dan geel-blauw.

Selectie

Trainer Sven Vermant recupereert Aleksandar Boljevic die z’n gele schorsingsdag heeft uitgezeten. Nieuwkomers Louis Verstraete, Niels Verburgh en Daam Foulon zijn reeds speelgerechtigd. Voor die laatste komt de partij nog wat te vroeg na een kleine blessure. Jur Schryvers geraakte geblesseerd tegen Zulte Waregem en mist zo de kans om zijn sterke lijn door te trekken.

Demir, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Dierckx, Camacho, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane, Janssens