Go back

Waasland-Beveren – Club Brugge (11/02/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren neemt het zondagmiddag op tegen leider Club Brugge. Scheidsrechter Lawrence Visser zal om 14.30 uur de wedstrijd op gang fluiten. Het is reeds de op twee na laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie voor geel en blauw.

Waasland-Beveren en Club Brugge speelden reeds elf keer tegen mekaar. Nog nooit werden de punten verdeeld met blauw-zwart. Onze Leeuwen trokken tweemaal aan het langste eind. De laatste overwinning dateert van 9 september 2016, toen wonnen onze Leeuwen met 1-0 op de Freethiel. De laatste keer dat er werd gestunt in Brugge was op tweede kerstdag in 2013. W-B won dan met 1-2. In de heenwedstrijd, op speeldag 15 won Club Brugge met 3-0 van Waasland-Beveren. Al was er achteraf veel om over na te kaarten. Weet je die flagrante penaltyfout op Morioka nog?

De wedstrijd tegen Club Brugge zal ook speciaal zijn voor onze coach Sven Vermant. Voor hij de uitdaging op de Freethiel aanging, heeft hij er al wat aangegaan in de West-Vlaamse hoofdstad. De Bruggelingen doen het opnieuw goed en staan te blinken aan de kop van het klassement. Onze Leeuwen doen het ook uitmuntend en staan op een knappe zevende stek in het klassement. W-B moet zondag punten rapen om aansluiting te houden met de Play-off I – kandidaten.

Trainer Vermant zag maandag Tuur Dierckx uitvallen en kan niet meer op hem rekenen voor de rest van het seizoen. Jur Schryvers maakt veel progressie, maar is nog niet klaar voor een selectie. Jens Cools kijkt vooruit naar zijn operatie aan de voet.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Camacho, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane, Janssens

Ticketing

Er zijn nog een kleine vijfhonderd staanplaatsen beschikbaar morgen. De loketten aan de Meerminnendam zullen open zijn vanaf 13.00 uur. Zitplaatsen zijn allemaal uitverkocht. Uiteraard kan je je staanplaatsen ook nog steeds online aankopen.