Go back

Waasland-Beveren gaat winnen op de Bosuil!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Het eerste kwartier werd een studiekwartier. Beide ploegen tastten af, maar zonder risico. Na achttien minuten was het echter meteen raak voor de thuisploeg. Obbi Oulare legde aan van net buiten de zestien. Zijn zwabberbal verraste doelman Davy Roef: 1-0. De thuisploeg bleef drukken. Het enige wat geel-blauw er tegenover kon stellen was enkele rushes van winger Aleksandar Boljevic. Vlak voor het halfuur kwam Antwerp er opnieuw uit via Stallone Limbombe. Hij kwam goed naar binnen en viseerde de verste hoek. Daar was ook Roef die goed redding kon brengen. Vlak voor de rust kreeg Boljevic nog een reuzekans. De Montegrijn probeerde de bal met z’n linker tegen de netten te prikken, maar hij miste het doel op een haar na. Nog voor affluiten was het wel raak. Laurent Jans zwiepte de bal voor doel. Daar stond Victorien Angban te wachten om zijn eerste van het seizoen binnen te duwen: 1-1.

Na de rust was het Waasland-Beveren die de wet meteen dicteerde. Na drie minuten werd het daarvoor al beloond. Mmaee dook tussendoor en tikte de bal voor Bolat weg. De doelman haalde Mmaee met de voeten neer: strafschop. Koud kunstje voor Thelin, die zo zijn veertiende van het seizoen kon maken. In minuut 52 kwam Antwerp opnieuw piepen. Roef kon de kopbal van Owusu al bij al makkelijk klemmen. We maken, na veel middenveldvoetbal, een sprong naar minuut 76. Erdin Demir kon oprukken over de linkerflank. Hij zag Thelin afhaken, maar kon onze Gouden Stier net niet bereiken. Vijf minuten voor tijd kon Ryan Mmaee zich vrij draaien, maar krulde nadien over. Bolat toonde in blessuretijd nog zijn kunnen door een plaatsbal van Ampomah te redden. Het bleef 1-2. Knappe én verdiende overwinning van onze Leeuwen!

Opstelling Antwerp: Bolat, Borges, Limbombe (63′ Rodrigues), Owusu (83′ Ardaiz), Batubinsika, De Laet, Van Damme, Haroun (68′ Hairemans), Oulare, Yatabaré, Pitroipa

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Demir, Boljevic (87′ Buatu), Mmaee, Angban (90’ Van Damme), Jans, Ampomah (90’ Dierckx), Caufriez, Camacho, Thelin, Aït-Atmane

Gele kaarten: 45′ Haroun, 48′ Bolat, 52′ Van Damme, 71′ Camacho, 88′ Mmaee, 90′ Buatu