Go back

Waasland-Beveren geeft in slot punten weg aan Gent

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van KAA Gent. Onze Leeuwen kwamen op voorsprong via Isaac Kiese Thelin. De bezoekers scoorden in minuut 82 en 92 hun twee doelpunten.

Geel-blauw begon het felst aan de partij. Na negen minuten kon Aleksandar Boljevic voor het eerst dreigen. Hij gleed echter weg bij z’n schot, waardoor het voorlangs hobbelde. W-B legde de wil verder op en dicteerde de wet. Na net geen twintig minuten kon dat ook verzilverd worden in een doelpunt. Thelin kon zijn zestiende (!) van het seizoen tegen de netten koppen. Assist: Louis Verstraete. Niet het eerste en zeker niet het laatste wapenfeit van de gehuurde Gentenaar. Wat volgde was één en al Waasland-Beveren. Knappe acties, maar telkens de laatste pass of trap die ontbrak. Zonde, maar rusten bij slechts 1-0.

Na de rust kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer. Het was echter W-B dat nog steeds de beste kansen versierde. Verstraete, Boljevic, Ampomah en Thelin konden net niet goed genoeg afdrukken. Aan de overkant zagen we ene Davy Roef opnieuw heel goed keepen. De goalie toverde enkel knappe reflexes uit z’n handschoenen. In minuut 82 was het echter wel raak. Bronn kon op hoekschop de bordjes in evenwicht hangen. In extra tijd werd het zelfs nog erger. Yaremchuk schonk de Buffalo’s, niet helemaal verdiend, de drie punten. W-B kreeg een lesje in efficiëntie en ziet de weg richting Play-Off 1 moeilijker te bewandelen worden.