Go back

Waasland-Beveren krijgt monsterboete voor incidenten Wase derby

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft een grote boete van €25.000 gekregen voor de incidenten die zich op 17 december voordeden op Daknam. Scheidsrechter Bram Van Driessche legde de match in de eerste helft stil nadat er bekertjes met bier op het veld werden geworpen. Op de maandelijkse vergadering van de Pro League werd de club daarvan op de hoogte gebracht.

De club is enerzijds allesbehalve tevreden met de uitspraak van de Pro League. Deze zware straf werd toegepast, terwijl er zich al heel wat ergere dingen voordeden die onbestraft, of lichter bestraft, werden. Anderzijds willen we toch even benadrukken dat we als club willen oproepen om dergelijk gedrag achterwege te laten. We betreuren het bijzonder dat de club keihard gestraft wordt voor wangedrag van de eigen supporters. We willen dan ook een warme oproep doen om op een heel positieve manier in de laatste drie wedstrijden onze Leeuwen naar de overwinning te schreeuwen.