Go back

Waasland-Beveren vergeet driepunter in Moeskroen

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zonet 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Moeskroen. In de eerste helft kwam Moeskroen op voorsprong via Dorin Rotariu, maar Isaac Kiese Thelin kon vlak voor rust gelijkmaken. Na de pauze kwam Waasland-Beveren op voorsprong dankzij de wederoptredende Floriano Vanzo. Helaas was dit niet voldoende voor de drie punten, want in het slot maakte Selim Amallah alsnog gelijk. Waasland-Beveren blijft ongeslagen onder Sven Vermant, maar staat nu wel drie punten achter een PO I-plaats.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste dreiging was wel van Waasland-Beveren, na vijf minuten stak Jans de bal diep naar Isaac Kiese Thelin, maar die kwam maar net een voetje te kort om de bal te controleren. Twee minuten later opnieuw een kans voor de Zweed maar hij kopte over en naast. Daarna was het vooral Moeskroen dat kwam opzetten, wat ook resulteerde in een doelpunt. Rachid Aït-Atmane verspeelde de bal op het middenveld, die via Awoniyi bij Rotariu belandde. De Roemeen bleef koelbloedig en knalde over Roef de 1-0 voor de thuisploeg op het bord. Onze leeuwen probeerden voor de gelijkmaker te zorgen maar echte grote kansen bleven uit.

Moeskroen loerde vooral op de counter. Na balverlies van Rudy Camacho kon Bolingi Awoniyi de diepte insturen. Awoniyi probeerde het met een laag schot, maar Davy Roef ging goed plat. Onze leeuwen probeerden het gaatje te vinden in de Waalse defensie maar tevergeefs. We kwamen zelfs nog goed weg toen Caufriez, na een knappe doorsteekbal uitgleed. Awoniyi nam het geschenk aan en stormde op doel af, maar gelukkig kon Camacho de Nigeriaan alsnog afstoppen. Nog twee keer voor de rust diende Roef goed tussen te komen. Eerst op een diepe bal van Vojvoda, daarna zette Awoniyi zijn ploegmaat Bolingi alleen voor doel maar die schoot pal op Roef.

Waasland-Beveren kwam toch langszij. Demir kon zich op links doorzetten, die een gemeten voorzet gaf naar z’n landgenoot Isaac Kiese Thelin. Isaac kopte via de deklat de bal mooi binnen, 1-1. Voor de Gouden Stier, zijn 15de van het seizoen!

Geen wissels bij de rust. Het was vooral Waasland-Beveren dat gaatjes probeerde te vinden in de Henegouwse verdediging. Mmaee probeerde het gaatje dan maar zelf te forceren maar besloot de bal hard over doel. Daarna probeerde Moeskroen wel via Rotariu, maar onze doelman ging goed plat. Waasland-Beveren ging op zoek naar het doelpunt. Eerst was er nog een heet standje voor het doel van Logan Bailly, maar zowel Aït-Atmane als Mmaee konden niet op doel besluiten. Ook na een één-twee met Ampomah kreeg Mmaee de bal niet voorbij Bailly.

In minuut 64 noteren we een opmerkelijke rentree. Na maar liefst zestien maanden maakte Floriano Vanzo zijn wederoptreden bij Waasland-Beveren. Hij mocht meteen een vrije trap nemen, maar die vloog hoog over het doel van Bailly. Één minuut later was het toch prijs voor de Henegouwer. Hij kreeg de bal aangespeeld door Mmaee en trapte zonder aarzelen vanop 20m op doel. Zijn schot week af en caprioleerde  over Logan Bailly binnen, 1-2! Wat een comeback voor onze Italiaanse Belg! Waasland-Beveren wilde de klus meteen klaren en dreigde nog twee keer via Ampomah. Eerst trapte hij, na een fantastische dribbel, de bal naast. Enkele minuten later zette hij samen met Mmaee een nummertje op, maar Bailly kon zijn schot keren.

Moeskroen kwam meer en meer opzetten. Amallah en Debaisieux  zagen hun schot echter naast en over gaan. Moeskroen gaf niet op en trok ten aanval. Het scoorde zelfs na een vrije trap. Maar de goal van Godeau werd terecht afgekeurd door buitenspel. Het was echter uitstel van executie. Na geharrewar voor het doel van Roef, werkte Demir de bal ongelukkig in de voeten van Amallah. Die twijfelde niet en trapte de gelijkmaker binnen. Het stond, met nog twee minuten reguliere speeltijd te gaan, terug gelijk. Waasland-Beveren was aangeslagen maar ging alsnog op zoek naar een derde doelpunt. Jammer genoeg kon Bailly de dribbel en schot van Victorien Angban in hoekschop werken.

Het bleef dus 2-2. Door dit gelijkspel ziet Waasland-Beveren de andere POI-kandidaten uitlopen. Met drie punten achterstand is echter alles nog mogelijk met twee opéénvolgende thuiswedstrijden. Volgende week zaterdag ontvangen we KAA Gent in het Freethielstadion, de week nadien komt KRC Genk op bezoek.