Go back

Camacho gaat in Canada voetballen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren neemt afscheid van Rudy Camacho (27). De Franse centrale verdediger ruilt de Freethiel in voor het Stade Saputo van Montreal Impact. Camacho speelde sinds het seizoen 2016-2017 voor onze club. Meer zelfs, na het vertrek van Ibrahima Seck werd hij kapitein van Waasland-Beveren.

Camacho kwam over van CS Sedan Ardennes en tekende een contract op de Freethiel voor twee seizoenen met een optie. Hij groeide in de Franse Ardennen uit tot de onbetwiste leider en droeg er de kapiteinsband en hij deed hetzelfde bij Waasland-Beveren.

In het openingsseizoen bij Waasland-Beveren verzamelde Camacho 2508 minuten, verspreid over 29 wedstrijden. Op speeldag 27 kon hij de redding bewerkstelligen tegen Moeskroen, met een doelpunt vanop de stip. In de daaropvolgende play-offs speelde hij mee in zes wedstrijden en scoorde hij ook eenmaal. Dit seizoen kon Camacho in 27 wedstrijden minuten verzamelen. Ook dit seizoen kon hij de netten doen trillen, tegen Lokeren op speeldag vier. Sinds Ibrahima Seck naar Genk verkaste, droeg hij zelfs de kapiteinsband.

We willen Rudy bedanken voor zijn onvoorwaardelijke inzet gedurende twee seizoenen. Veel succes in de volgende uitdaging!