Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (31/03): selectie en voorbeschouwing

tekst: Brent Dalemans | foto: Martijn De Jonge

Dit weekend is het weer zo ver. Zaterdagavond speelt Waasland-Beveren zijn eerste wedstrijd van de play-offs 2017-2018. Onze leeuwen trekken naar het Guldensporenstadion van Kortrijk. De wedstrijd wordt om 18.00 uur op gang gefloten door scheidsrechter Jan Boterberg.

Beide ploegen maakten heel lang kans op een Play-Off 1-ticket, maar het mocht niet baten. Zowel geel-blauw als rood-wit willen graag de goede resultaten van de reguliere competitie doortrekken naar de Play-offs. Bovendien maken ze beiden nog kans op een Europese campagne volgend seizoen.

De resultaten tussen W-B en KVK tijdens de reguliere competitie zijn dit seizoen in evenwicht. Beide ploegen wonnen elk hun thuiswedstrijd. Ook de statistieken van de eerdere onderlinge confrontaties zijn ongeveer in evenwicht. Van de zestien wedstrijden kon Waasland-Beveren zes keer zegevieren, drie keer werd het gelijk en zeven maal trok Kortrijk aan het langste eind.

Coach Sven Vermant kan de wedstrijd aanvatten met een vrijwel fitte kern. Victorien Angban is geelgeschorst. Isaac Kiese Thelin is er niet bij door een blessure.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Aït-Atmane, Janssens