Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (31/03/2018): nuttige informatie

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren opent zaterdagavond de play-offcampagne 2017-2018. Onze Leeuwen trekken naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De aftrap wordt gegeven om 18.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Jan Boterberg.

Ticketing

KV Kortrijk stelt voor onze supporters 844 zitplaatsen ter beschikking. Een volwassene betaalt twintig euro, een kind jonger dan twaalf jaar betaalt tien euro. Rolstoelgebruikers mogen gratis het Guldensporenstadion betreden, hun begeleider betaalt eveneens twintig euro. Gelieve hiervoor op voorhand een mailtje te sturen naar martijn@waasland-beveren.be. Er wordt tot nader order geen specifieke voorverkoop georganiseerd. De loketten aan het bezoekersvak openen vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, dat is om 16.30 uur dus.

Supportersfederatie

Nog geen informatie ontvangen.

Maatregelen

Grote tassen en rugzakken van gelijk welk type, worden niet toegestaan in het stadion. De handtassen (van normale grootte) worden wel toegelaten maar zullen bij het binnenkomen van het Guldensporenstadion gecheckt worden door de stewards. Er zijn ook geen lockers of ruimten voorzien om de tassen en rugzakken in op te bergen. De supporters kunnen deze wel in de persoonlijke voertuigen of de supportersbussen achterlaten.

Er wordt extra controle van kledij bij de ingangen van het Guldensporen-stadion voorzien door de stewards, met ondersteuning van de spotters. Het Guldensporenstadion gaat open op het voorziene uur, zijnde 90 minuten voor aanvang wedstrijd. Tijdig aankomen is dan ook aangeraden.

Alle drank (bakken bier en andere) moet zich reeds in de bagageruimte van de bezoekende bussen bevinden bij aankomst (bagageruimte gesloten) en de bagageruimte mag niet geopend worden vooraleer de veiligheidsperimeter verlaten is.

De nadruk wordt gelegd op het feit dat pyrotechnisch materiaal (voetzoekers, Bengaals vuur, rookpotten) ten strengste verboden is/blijft in het stadion.

Aanrijroutes

  1. Via de E17 (komende vanuit de richting Gent)

Afrit 2 (Kortrijk-Zuid) nemen – vervolgens: “R8 Kortrijk” – “Kortrijk-West” (R8) – afrit 11 (Bissegem) – rechts richting Kortrijk tot aan het Guldensporenstadion

  1. Via de E403 (A17) (komende vanuit de richting Brugge)

Op E403 niet afslag “Kortrijk – Gullegem” nemen maar rechtdoor en dan afrit 5 (Wevelgem – Bissegem) nemen – vervolgens: rechts richting Bissegem tot aan het Guldensporenstadion

  1. Via de A19 (komende vanuit de richting Ieper)

R8 richting Kortrijk Zuid, centrum volgen, afrit 11 (Bissegem) – vervolgens: links richting Kortrijk tot aan het Guldensporenstadion

  1. Via de E403 (A17) (komende vanuit de richting Doornik-Moeskroen)

Afrit 5 (Wevelgem – Bissegem) nemen, vervolgens: rechts richting Bissegem tot aan het Guldensporenstadion

De parking voor de bezoekende bussen bevindt zich in de Meensesteenweg, vanaf punt 3.4. (normale bezoekersingang) tot aan de Spoorwegbrug, in de richting Bissegem.

De parking voor de bezoekende persoonlijke voertuigen bevindt zich in de Meensesteenweg, vanaf de Spoorwegbrug tot de Zwingelaarsstraat, in de richting Bissegem. Indien er weinig (of geen) bussen zijn, mogen de bezoekende persoonlijke voertuigen in de parkeerzone voor bussen geplaatst worden.