Go back

KV Mechelen – Waasland-Beveren (11/03/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst: Brent Dalemans en Martijn De Jonge | foto: Martijn De Jonge

Zondagmiddag speelt Waasland-Beveren zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen KV Mechelen.  De wedstrijd wordt om 14.30 uur in het AFAS-stadion op gang gefloten. Naast scheidsrechter Bram Van Driessche, zal ook de videoref aanwezig zijn om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Het belooft een zenuwslopende match te worden waarbij het resultaat een grote invloed heeft op de toekomst van Mechelen. Het is een wedstrijd op leven en dood voor de Kakkers, zij moeten best winnen om het verblijf in eerste klasse te verlengen. Bovendien zal er in Mechelen steeds met een half oog naar de confrontatie tussen Eupen en Mechelen worden gekeken. Waasland-Beveren poogt om het reeds mooie seizoen nog wat kleur bij te brengen én zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Beter doen dan het seizoen 2015-2016 (twaalfde plaats) is het doel. Bij onze Leeuwen hebben Nana Opoku Ampomah en Joachim Van Damme trouwens een Mechels verleden. Ook zij hopen drie punten mee te nemen van bij hun ex-werkgever.

Geel-blauw krijgt zondag de kans om zijn statistieken omtrent de onderlinge confrontaties op te krikken. Van de achttien onderlinge confrontaties won Waasland-Beveren amper drie keer. Beide ploegen hielden mekaar al zeven keer in evenwicht.

Sven Vermant kan zondag geen beroep doen op Niels De Schutter, Francois Marquet, Floriano Vanzo, Jens Cools, Beau Ponnet en Tuur Dierckx door blessures. Maximiliano Caufriez mist de slotspeeldag door schorsing. Hij kreeg tegen KRC Genk een vijfde geel karton onder de neus geduwd.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane, Janssens