Go back

W-B onderuit in het Guldensporenstadion

Waasland-Beveren heeft deze avond met 4-1 verloren op het veld van KV Kortrijk. Onze leeuwen moesten het in het Guldensporenstadion doen zonder de geblesseerde Isaac Kiese Thelin.

Waasland-Beveren trok meteen na het eerste fluitsignaal ten aanval maar het was KV Kortrijk dat voor het eerste échte doelgevaar zorgde. Na een voorzet vanop rechts, kopte Idir Ouali hoog over. Vrijwel direct daarna was het al raak voor de Veekaa. Teddy Chevalier kapte enkele verdedigers van W-B simpel uit en besloot rustig voorbij Davy Roef, 1-0 voor de thuisploeg. Door dit doelpunt moet onze Zweedse international Isaac Kiese Thelin de gouden stier komend weekend afgeven aan Chevalier. Onze leeuwen probeerden meteen terug te vechten maar Thomas Kaminski kwam goed tussen. Hij kon Olivier Myny in laatste instantie van een doelpoging verhinderen. W-B kwam na een kwartier dan toch al op gelijke hoogte, Louis Verstraete zette goed voor op links en zo belandde de bal bij Cherif Ndiaye. Cherif draaide zich knap weg van zijn tegenstander en knalde de bal hard voorbij Kaminski, 1-1. Valtteri Moren moest ondertussen de wedstrijd geblesseerd staken, Jonathan Buatu mocht hem vervangen. De eerstvolgende poging kwam er van Ouali, maar zijn schot was te zwak om Roef te verschalken. Daarna probeerde hij het nog eens met een volley maar onze doelman kon ditmaal de bal in hoekschop duwen. Lang kon Waasland-Beveren de druk niet afhouden want kort daarna kwam Kortrijk met een vrije schop op de rand van de zestien opnieuw op voorsprong. Het was alweer Chevalier die scoorde en zo zijn doelpunten totaal op 18 brengt.

De doelpogingen bleven van de thuisploeg komen. Ouali zette zich opnieuw door op links, hij vond Chevalier die Roef tot een redding dwong in twee tijden. Daarop volgde een heet standje voor het Beverse doel. Roef en Schryvers op de lijn brachten redding. Waasland-Beveren kon geen vuist meer maken tegen het aanvallend geweld van de Kerels. Gary Kagelmacher probeerde het met een plaatsbal maar de bal ging een metertje over het doel van Roef. De 3-1 kwam er dan toch via Ouali in de extra tijd van de eerste helft. Zo ging W-B rusten met een 3-1 achterstand.

Waasland-Beveren dreigde als eerste in de tweede helft. Van Damme werd neergetrokken vlakbij de zestien meter. Nana Opoku Ampomah met de vrije trap – op vrijwel dezelfde plaats als het vrije trap doelpunt van Chevalier – maar Ampomah trapte via de muur over. Onze leeuwen probeerde voor dreiging te zorgen met een laag schot van Ampomah dat net naast ging. Na een hoekschop werd Buatu gevonden aan de tweede paal maar zijn kopbal in de hoek werd knap gered door Kaminski. De grootste kans was voor Abdul Ajagun. Hij had de 4-1 aan de voet, maar twijfelde tussen een schot en een pas naar de vrijstaande Jeremy Perbet. Zijn lopballetje ging ruim naast. W-B probeerde nog via Buatu, alweer na een hoekschop, en via Ampomah. Maar geen van beiden konden Kaminski in verlegenheid brengen.

KV Kortrijk kwam terug meer en meer opzetten. Eerst probeerde Makarenko het met een loeier van buiten de zestien. Vlak nadien was Perbet aan de beurt die het met een laag schot probeerde, maar Roef stond telkens pal. Dit was echter uitstel executie. Ajagun werd na een simpele één-twee alleen voor doel gezet. Oog in oog met Roef twijfelde hij niet en schoof de bal langs onze keeper tegen de netten. Het verdikt: 4-1. Al probeerden onze leeuwen nog aan te dringen, veel kansen kwamen er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd net als in de reguliere competitie op 4-1.

Volgende week zondag 8 april krijgen onze leeuwen een nieuwe kans op een driepunter. Waasland-Beveren ontvangt dan Zulte Waregem in het Freethielstadion. Tot volgende week op de Freethiel!

Opstelling KV Kortrijk : Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher (82’ Palmer-Brown), Ajagun, Chevalier (84’ Lepoint), Van der Bruggen, Attal, Ouali (73’ De Smet), D’Haene, Perbet
Opstelling Waasland-Beveren : Roef, Demir, Moren (16’ Buatu), Van Damme, Verstraete (82’ Verburgh), Ndiaye, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny (74’ Boljevic), Schryvers

Toeschouwers: 4.000
Doelpunten: 3’ Chevalier (1-0), 14’ Ndiaye (1-1), 24’ Chevalier (2-1), 45 + 1’ Ouaili (3-1), 73′ Ajagun (4-1)
Gele kaarten: 10’ Ouali, 36’ Ampomah, 57’ Van der Bruggen, 83’ Caufriez
Rode kaarten: geen