Go back

Waasland-Beveren – KRC Genk (03/03/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst: Brent Dalemans | foto: Martijn De Jonge

Zaterdagavond speelt Waasland-Beveren zijn laatste thuismatch van de reguliere competitie tegen KRC Genk. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op de Freethiel op gang gefloten. Scheidsrechter Nicolas Laforge is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Genk is volop in de running om een plek in Play-Off 1 te bemachtigen. Onze leeuwen maken mathematisch gezien ook nog kans om een ticket in de wacht te slepen, maar dan moet het deze wedstrijd zeker winnen. Het is overigens de eerste confrontatie met de blauw-witten nadat Philippe Clement besloten heeft om de club te verlaten en andere oorden op te zoeken bij de Genkies. Naast het weerzien met Clement, keren ook Ibrahima Seck en Siebe Schrijvers terug naar het Freethielstadion.

Waasland-Beveren heeft geen al te beste reputatie tegen Genk. Van de zestien confrontaties met het Genks elftal wonnen onze leeuwen slechts een keer. Achtmaal werden de drie punten door Genk binnengehaald en werd het maar liefst zeven keer gelijk. Geel-blauw zal er nu alles aan doen om het elftal van Philippe Clement het vuur aan de schenen te leggen.

Verder kan Sven Vermant beroep doen op een nagenoeg volledige fitte kern. Marquet, Vanzo, Cools en Dierckx zijn niet selecteerbaar.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Van Damme, Boljevic, Mmaee, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Camacho, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane, Janssens