Go back

Waasland-Beveren verliest met 2-0 van KV Mechelen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren is met 2-0 verloren van KV Mechelen. Onze Leeuwen konden geen vuist maken en speelden een teleurstellende wedstrijd bij mekaar. Waasland-Beveren eindigt zo, ietwat teleurstellend, naar de twaalfde stek in het klassement.

Waasland-Beveren begon goed aan de partij. Victorien Angban probeerde in de openingsminuut Isaac Kiese Thelin zijn zeventiende aan te bieden. Doelman Colin Coosemans reageerde echter attent en kwam goed uit. De thuisploeg kwam vervolgens wat meer opzetten, grote kansen volgden echter niet. Olivier Myny en Nana Opoku Ampomah probeerden langs de flanken wat te forceren, maar hun laatste pass was telkens niet goed genoeg. Op het halfuur toonde Thelin zijn technische kwaliteiten en ging hij, met een grote straat, voorbij Cocalic. Die schopte vervolgens onze Gouden Stier onderuit, geel was zijn beloning. Wat volgde was veel goede wil, maar geen goede kansen. Rusten bij 0-0!

Met steun van zo’n 16.000 supporters maakten de Mechelaars hun intenties meteen duidelijk. In minuut 49 leidde dat meteen tot een voorsprong. Gérman Mera kon op hoekschop Davy Roef verslaan. Hij buffelde de bal staalhard via de lat binnen: 1-0. Onze Leeuwen hadden geen antwoord klaar, integendeel. De thuisploeg bleef de wet dicteren en kon net voor het uur de voorsprong verdubbelen. Bandé rondde een knap ingestudeerd nummertje af tegen de netten. 2-0. Vermant greep meteen in een bracht Louis Verstraete in de plaats van Rachid Aït-Atmane. Vijf minuten later kwam ook Aleksandar Boljevic, die deze week te horen kreeg dat hij voor het eerst geselecteerd wordt voor de nationale ploeg van Montenegro, tussen de lijnen. Olivier Myny mocht op de bank plaatsnemen. Beide spelers vielen goed in, maar konden de bakens niet echt verzetten. KV Mechelen kwam in minuut 83 nog het dichtst bij een treffer. Verdier trapte nipt voorlangs. De tussenstand in Eupen, 3-0 op dat moment, zorgde ervoor dat de thuisploeg bleef drukken. Een minuut later kon diezelfde Verdier op doel trappen. Roef redde in twee tijden. Joachim Van Damme, ex-KVM, mocht de laatste vijf minuten nog volmaken. De ingevallen Verdier kreeg nog een derde goede kans, maar Buatu redde op de lijn. Vlak voor tijd trapte Beciraj nog op de lat, maar 2-0 werd ook de eindstand. Harde noot voor de thuisploeg, die zo gedoemd zijn tot 1B.

Opstelling KV Mechelen: Coosemans, Mera, Pedersen (78′ Verdier), Rits, Cocalic, Schoofs (81′ Beciraj), Bagayoko, Tainmont (85′ Matthys), Cobbaut, Bandé, Sylla

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Demir, Moren, Buatu, Angban, Jans, Ampomah, Myny (65′ Boljevic), Schryvers (85′ Van Damme), Thelin, Aït-Atmane (60′ Verstraete)

Gele kaarten: 30′ Cocalic, 38′ Schryvers, 41′ Bagayoko, 53′ Cobbaut, 56′ Buatu, 88′ Angban