Go back

De zonnewijzer & Centrumschool winnaars W-B Cup 2018

Woensdagmiddag vond in het Freethielstadion de finale van de W-B Cup plaats. Het was alweer de vierde keer dat onze Freethiel werd omgedoopt tot het decor van het grootste scholentoernooi uit Beveren. Tijdens dit tornooi, dat georganiseerd wordt voor jongens en meisjes uit de derde graad van het lager onderwijs, staat fairplay centraal. Waasland-Beveren won in 2015 voor dit project nog de Pro League+ Project Award voor beste communityproject. 

Het finaletornooi van woensdag werd voorafgegaan door de plaatselijke scholentoernooitjes in de verschillende lagere scholen van Beveren en deelgemeenten. De negentien aanwezige Beverse scholen voor het finaletornooi werden vertegenwoordigd door de winnaars van deze lokale tornooien met een ploegje van veertien spelers waarvan minstens drie meisjes. Op het veld diende ook steeds minstens één meisje opgesteld te staan. De scholen werden verdeeld in vier poules van vier of vijf scholenteams. Zij speelden in die poule drie of vier wedstrijden van telkens 12 minuten. De winnaars van elke poule mochten doorstoten naar de halve finales.

Voor aanvang van het tornooi kregen alle leerlingen nog een onverwacht extraatje voorgeschoteld. De voltallige A-kern maakte tijd voor een meet & greet met alle aanwezige leerlingen. Iedereen mocht een high five of handtekening vragen aan zijn of haar favoriete speler! Na dit moment gingen we met z’n allen nog op de foto op onze staantribune. Ongetwijfeld een foto om in te kaderen!

Tussen de poulefase en de finalerondes werd de fairplaybeker uitgereikt door onze schepen van Sport & Onderwijs Katrien Claus. Deze beker, die in onze ogen de belangrijkste trofee van de middag is, ging naar Leefschool De Zonnewijzer uit Kieldrecht. Zij haalden quasi een maximale score op fairplay. Een meer dan verdiende prijs voor deze enthousiaste leerlingen!

Na de uitreiking van de fairplaybeker werden de halve finales afgewerkt, gevolgd door de grote finale. De winnaars van de poules waren De Toren, Centrumschool, OLVG Melsele en De Oogappel. Na twee opéénvolgende titels moest GBS De Toren het in de halve finale na penalty’s de duimen leggen tegen Centrumschool uit Beveren. In de andere halve finale trok De Oogappel, na een spannende wedstrijd tegen OLV Gaverland aan het langste eind. De finale werd dus gespeeld tussen GBS De Oogappel uit Vrasene en Centrumschool uit Beveren. GBS Centrumschool won – wederom na penalty’s – de finale en kroonde zich tot sportieve winnaar van de W-B Cup 2018!

Centrumschool mag als winnaar van de W-B Cup Waasland-Beveren vertegenwoordigen tijdens de Pro League Schools Cup, de overkoepelende finale van de Pro League. Die vindt plaats op zaterdag 26 mei op Daknam, het stadion van onze Wase buren Sporting Lokeren. Naast de 24 profclubs van de Pro League zullen er wederom teams van Fedasil met minderjarige vluchtelingen uit verschillende asielcentra deelnemen. De jongens en meisjes van Centrumschool zullen als echte profvoetballers in onze officiële W-B outfit én met onze spelersbus naar Daknam gevoerd worden. Vorig jaar ging GBS De Toren aan de haal met de sportieve beker!

Leefschool De Zonnewijzer mag als winnaar van de fairplaytrofee tijdens een nog te bepalen wedstrijd in Play-off II mee oplopen met onze basisspelers.

Volgende basisscholen tekenden present op de W-B Cup:
Centrumschool (Beveren), De Toren (Melsele), De droomwolk (Kieldrecht), De zonnewijzer (Kieldrecht), De zeppelin (Haasdonk), De verrekijker (Verrebroek), Sint-Lodewijk (Beveren), De oogappel (Vrasene), De Kreek
(Kieldrecht), Wonderwijs (Haasdonk), OLVG (Melsele), Sancta Maria (Beveren), Sint-Martinus (Beveren), De Bever
(Beveren), De zonnepit (Vrasene), Lindenlaanschool (Beveren), De Wollewei (Haasdonk), GBS Kallo (Kallo), De Wegwijzer (Beveren). Daarnaast vermelden we graag dat een bezoek aan Sint-Rafaël (Beveren) in april nog op het programma staat. Voor deze supertoffe leerlingen organiseren we een eigen grote finale!

Waasland-Beveren wil uitdrukkelijk alle scholen, leerkrachten, vrijwilligers, spelers en supporters bedanken voor hun medewerking en aanwezigheid. We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Een uitgebreide fotoreportage kan u hier bekijken!