Go back

Davy Roef blijft jaartje langer op de Freethiel!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Davy Roef heeft zijn handtekening gezet onder een verlengd verblijf op de Freethiel. De 24-jarige doelman wordt nog een jaartje verder gehuurd van RSC Anderlecht. Waasland-Beveren bedong eveneens een aankoopoptie in het contract.

Davy streek eind augustus neer op de Freethiel. Op speeldag vijf stond hij meteen tussen de palen op het veld van STVV. Waasland-Beveren verloor met het kleinste verschil, maar de goalie toonde meteen zijn kunnen. Door een kleine blessure miste hij één wedstrijd in de reguliere competitie, uitgerekend tegen RSC Anderlecht. Voor het overige speelde hij iedere minuut voor geel-blauw. Hij toonde meerdere malen zijn kwaliteiten, wat de honger sterkte bij het bestuur om aan deze samenwerking een vervolg te breien.

Hij startte zijn jeugdopleiding bij KFCO Wilrijk, waar Germinal Beerschot hem op jonge leeftijd reeds wegplukte. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt voor talentscouts en verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar de jeugd van RSC Anderlecht. Bij paars-wit stroomde hij door tot de hoofdmacht. In het seizoen 2013-2014 sprokkelde hij zijn eerste competitieminuten voor de Brusselaars. Hij viel toen in tegen KV Mechelen nadat Silvio Proto uitviel met een blessure. Eén seizoen later speelde hij zelfs zijn eerste Champions Leaguewedstrijd. Tegen Galatasaray stond hij negentig minuten onder de lat. Jaargang 2016-2017 moest het seizoen van Roef worden bij de Brusselaars, maar halverwege de competitie werd voor de ervaren Frank Boeckx gekozen. Roef ging toen een nieuw avontuur aan bij Deportivo de La Coruna. Een enkelblessure belette hem daar echter dat hij zich kon doorzetten.

Roef start dus volgend seizoen aan zijn tweede seizoen op de Freethiel.

Veel succes, Davy!