Go back

Erdin Demir ruilt de Freethiel voor het Regenboogstadion

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Erdin Demir is volgend seizoen geen speler meer van Waasland-Beveren. De Zweedse verdediger met Turkse roots gaat volgend jaar voor Zulte Waregem voetballen. Demir speelde drie seizoenen in geel en blauw.

Demir streek neer op de Freethiel in juli 2015. Hij kwam toen over van SK Brann, een Noorse tweedeklasser. Onze nummer twee toonde zich meteen heel betrouwbaar én belangrijk. Hij speelde in het seizoen 2015-2016 iedere competitiewedstrijd, hij miste in totaal slechts twaalf minuten. Meer zelfs, afgelopen seizoen speelde Erdin Demir iedere competitieminuutbijna ongelofelijk. Demir kon in het seizoen 2016-2017 zijn enige doelpunt scoren in geel-blauwe loondienst. Het was een heel belangrijke treffer in de wedstrijd tegen KAS Eupen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de viering. Dit seizoen lag hij aan de basis van de own-goal van Clasie en bijhorend punt tegen Club Brugge. Bovendien bekroonde hij een knap seizoen met vier assists. Tegen KV Mechelen, op speeldag 30, speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor W-B.

Waasland-Beveren wil Erdin bedanken voor zijn eindeloze inzet. We vinden het heel jammer dat hij niet ingaat op het voorstel van de club, maar kijken heel positief naar deze samenwerking. We wensen Erdin dan ook veel succes in zijn volgende uitdaging.

Erdin Demir heeft zelf ook een boodschap voor de fans. “Ik vond het fantastisch om drie jaar deel te mogen uitmaken van deze geweldige club. Ik heb van iedere minuut oprecht genoten. Ik wil dan ook iedere supporter, én alle medewerkers in de club, keihard bedanken. Het is allesbehalve een makkelijke keuze, maar ik denk dat het tijd is voor een volgende stap in mijn carrière. Beveren zal voor altijd in mijn hart zitten, dat meen ik!”