Go back

Excel Mouscron – Waasland-Beveren (17/04/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst: Brent Dalemans | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Dinsdagavond trekt Waasland-Beveren naar Le Canonnier, op zoek naar zijn eerste drie punten van de play-offcampagne. De wedstrijd tegen Excel Mouscron wordt om 20.30u op gang gefloten. Scheidsrechter Bert Put is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Tijdens de reguliere competitie haalde onze leeuwen vier op zes tegen Moeskroen. In het Freethielstadion werd er met 2-0 gewonnen, op Le Canonnier werd het 2-2. Een wedstrijd die geel-blauw verdiende te winnen. De play-offs verlopen overigens niet op de manier waarop iedereen gehoopt had. Het verdict na drie wedstrijden is zwaar. Nul op negen, slechts twee doelpunten gescoord en maar liefst acht doelpunten tegen. Hopelijk pikken onze leeuwen de draad snel terug op en zakken ze gemotiveerd af naar Moeskroen.

De behaalde resultaten tegen L’ Excel spreken dan weer in het voordeel van W-B. Slechts een maal keerde Waasland-Beveren terug met minder dan een punt. Vier keer moest het zich tevreden stellen met een punt en vijf keer kon Waasland-Beveren zegevieren.

Sven Vermant kan morgenavond, in vergelijking met afgelopen zaterdag, niet rekenen op Laurent Jans. De verdediger is out na een trap op de voet op de training. Joachim Van Damme mag wel opgesteld worden. Gerechtigheid geschiedde, het bondsparket sprak onze middenvelder vrij.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Angban, Goblet, Ampomah, Caufriez, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane, Janssens