Go back

OH Leuven – Waasland-Beveren (28/04): selectie en voorbeschouwing

tekst: Brent Dalemans | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Zaterdagavond zakt Waasland-Beveren af naar het King Power @ Den Dreef stadion. Onze Leeuwen nemen het op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt om 20.00u op gang gefloten door Wim Smet.

De vorige ontmoeting liep het voor Waasland-Beveren niet van een leien dakje. Het verloor met 0-2 in het eigen Freethielstadion. Julien Gorius schilderde in minuut 22 een vrije trap binnen. In minuut 53 maakte Nikola Storm het tweede en laatste doelpunt van de avond. Joachim Van Damme kreeg overigens nog een onterechte rode kaart wat een comeback voor onze leeuwen er zeker niet makkelijker op maakte.

Na een succesvol seizoen, krijgt geel-blauw de motor tijdens de play-offs maar niet aan de praat. W-B staat laatste in zijn groep. Kunnen ze het tij keren en de eerste drie punten in de play-offs binnenhalen? OHL doet het behoorlijk en staat derde met zeven punten.

Sven Vermant kan dit weekend nog geen beroep doen op Valtteri Moren, Tuur Dierckx, Jens Cools en Beau Ponnet. Victorien Angban (kuit) blesseerde zich op training en raakt niet fit. Davino Liessens raakte gekwetst bij de beloftenwedstrijd van afgelopen maandag. Joachim Van Damme en Nana Opoku Ampomah waren twijfelachtig, maar kunnen uiteindelijk toch bij de selectie aansluiten.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Vanzo, Verstraete, Sadiku, Ndiaye, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Verburgh, Thelin, Janssens