Go back

OHL – Waasland-Beveren blijft doelpuntenloos

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

OH Leuven en Waasland-Beveren hebben de punten netjes verdeeld. Geen enkele ploeg kon tot scoren komen, waardoor de brilscore op het scorebord bleef.

De eerste grote kans was er eentje voor de thuisploeg. Mathieu Maertens zag z’n kopbal op de paal stranden. Aan de overkant was er een goed uitgespeelde aanval tussen Aleksandar Boljevic en Laurent Jans, hij zette de bal strak voor naar Louis Verstraete, maar hij miste z’n schot compleet. Amper twee minuten later kon geel-blauw opnieuw dreigen. Daam Foulon lepelde de bal perfect tot bij Isaac Kiese Thelin, maar hij poogde met de voeten af te werken. Ons leek de kopbal een betere optie. Leuk openingskwartier aan Den Dreef, ook Vanzo kwam nog tot een goede poging, jammer genoeg eveneens zonder resultaat. Nadien ging het tempo wat zakken. Iets voorbij minuut twintig zette Foulon zich nog eens door; hij werd bovendien, randje zestien, neergehaald. Doeltrap volgens scheidsrechter Smet, toch eentje met een geurtje aan, opnieuw. Vlak voor de rust was er de beste kans van de partij. Niels Verburgh met een goede lange bal naar Boljevic. Hij kon alleen richting de thuisgoalie gaan, maar die kwam perfect uit en werkte alle gevaar weg. Meteen ook het laatste gevaar van de eerste periode.

Na de break was er niet snel veel beterschap. Vlak voor het uur kon W-B voor het eerst dreigen. Laurent Jans zwiepte de bal perfect op de knikker van Thelin, maar doelman Thamsatchanan had een knappe reflex in huis. We maken meteen een sprong naar minuut 73. De ingevallen Nikola Storm kon, net zoals op de Freethiel, een counter afronden van de thuisploeg. Doelman Merveille Goblet had daar echter geen zin in en redde knap. Met nog vijf minuten op de klok kon Jans opnieuw voorzetten. Verstraete reageerde het best en zette zijn voet tegen de bal. De Leuvense goalie kwam echter opnieuw als winnaar uit de strijd. In blessuretijd was er nog een geweldige voetreflex van Goblet, wat hem meteen matchwinnaar maakte. Geen enkele ploeg kon scoren, 0-0 was de eindstand.

Opstelling OHL: Thamsatchanan, Tshimanga, Schuermans, Aguemon, Sowah (57′ Storm), Gorius, Kehli (62′ Vekemans), Kostovski (82′ Casagolda), Libert, Mertens, Maertens

Opstelling W-B: Goblet, De Schutter, Boljevic, Vanzo (90′ Myny), Verstraete (89′ Van Damme), Jans, Caufriez, Foulon, Schryvers, Verburgh, Thelin

Gele kaarten: 56′ Foulon, 61′ Storm, 72′ De Schutter

Toeschouwers: 3557