Go back

Tussentijdse balans door raad van bestuur

Beste supporters,

We beleefden dit seizoen een heel mooie periode met deze club. Waasland-Beveren deed tot ongeveer drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie mee voor een plaats in de meest prestigieuze nacompetitie: Play-Off I. We strandden echter net voor de meet en kregen nog wat klappen extra. Zo eindigden we uiteindelijk slechts twaalfde in de competitie, echter wel een evenaring van de hoogste klassering ooit na dertig speeldagen. Een kleine pleister op de wonde, want we waren lang op weg om dat record te vermorzelen. Ook dat beseffen wij.

Waasland-Beveren is aan een opmars bezig, dat is zeker. Bekijk het puntenaantal en de kwaliteit van het spel van de voorbije seizoenen, dat gaat telkens in stijgende lijn. Je kan niet anders dan dezelfde conclusie maken. Zowel sportief als extrasportief zet de club stappen, het is van een ongelofelijk groot belang dat we als club geen enkele stap overslaan. We zijn een club die aan het groeien is, maar we zijn nog steeds geen topclub. Als de lokroep van een topclub, of hoger aangeschreven club, vat heeft op een speler, zijn we vaak niet in de positie om hen tegen te houden. Vergeet ook niet dat we enkel kunnen bouwen op spelers die honderd procent met geel-blauw in hun hoofd zitten en voor deze club willen vechten. We zijn niet blind voor het feit dat er met enkele uitgaande transfers ook wat kwaliteit uit onze groep wegsloop.

De kwaliteit die verloren is gegaan, proberen we nu op te vangen. Onze sportieve cel is volop bezig met het op zoek gaan naar nieuwe versterkingen voor het komende seizoen. Dat er niet stilgezeten wordt, zal je de komende weken zeker ontdekken. Paul Keita en Milan Massop zijn al twee stappen in de goede richting, maar er komt meer. Bovendien willen we ook nog steeds dezelfde piste bewandelen met het aantrekken van jonge Belgische talenten. Daam Foulon kwam al in de wintermercato onze rangen versterken, maar ook Louis Verstraete zal volgend seizoen nog in geel en blauw te bewonderen zijn. Jur Schryvers is dan weer ontpopt en toont dat hij reeds op jonge leeftijd belangrijk kan zijn voor het elftal. Maximiliano Caufriez, nog steeds maar 21, knokte zich ook in de ploeg als vaste waarde. Dat zijn maar enkele voorbeelden van die goede visie.

We beseffen dat de tussentijdse balans momenteel niet erg positief is. We haalden één punt uit vijf play-offwedstrijden, daar kan je onmogelijk tevreden mee zijn. Ook van de jongens die minder speelden en nu hun kans krijgen, verwachten we kwaliteit. Dat mag zeker geen excuus zijn. Het is echter te vroeg om conclusies te trekken. De raad van bestuur zal pas een sportieve eindevaluatie maken op het einde van de play-offs. Het is aan de sportieve staf en spelers om zich nu te bewijzen. We kijken vooruit naar de wedstrijd van komende zaterdag op het veld van OH Leuven. Hopelijk kunnen onze Leeuwen daar het tij keren, uit het dal klimmen en opnieuw die positieve flow oppikken.

We willen jullie oproepen om volledig achter het team te staan. Geef ons die support die we nodig hebben. Ondertussen blijven we keihard verder werken naar een positieve toekomst voor deze club. We werken naar een team dat jullie volgend jaar opnieuw kippenvel doet krijgen. Waar? Op de Freethiel, awa!

Tot binnenkort!

Jullie raad van bestuur