Go back

W-B heeft eerste punt in PO2!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het eerste punt beet in Play-Off II. Onze Leeuwen kwamen op voorsprong via Verstraete, maar slikten nog voor de rust de gelijkmaker. De tweede helft werden nog amper kansen bijeen gevoetbald.

Beide ploegen begonnen scherp aan de partij. Na vier minuten was er een eerste kans voor de thuisploeg, maar Davy Roef zag de bal net naast hobbelen. Twee minuten later kon Waasland-Beveren voor het eerst prikken. Erdin Demir rukte goed op en zag Floriano Vanzo vrijstaan op de linkerflank. De voorzet van de Italobelg was perfect op het hoofd van Louis Verstraete, maar die zag z’n kopbal in de handen van Logan Bailly belanden. Een kleine vijf minuten later, we zitten intussen in minuut elf, was het wel raak voor Verstraete. Hij anticipeerde snel op een voorzet van Olivier Myny en tikte de bal tegen de netten. Op het halfuur was het opnieuw Verstraete met een knappe actie. Zijn doorsteekpass naar Myny was op maat, maar de West-Vlaming kon de bal niet goed meepikken. Isaac Kiese Thelin kon bijna profiteren, maar wachtte te lang om af te drukken. Met nog tien minuten op de klok was het raak aan de overkant. Jelavic rondde een aanval van de thuisploeg goed af: 1-1. Dat bleef ook de ruststand.

Na de koffie begon de thuisploeg het vurigst, al mag je dat gerust met een korrel zout nemen. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen ze echter niet. De eerste dreiging kwam echter aan geel-blauwe zijde. Een mooie driehoek Verstraete – Thelin – Vanzo werd door die laatste net naast geknald. In minuut 72, intussen bleven Roef en Bailly technisch werkloos, moest Roef voor het eerst echt tussenbeide komen. Hij redde een inzet van Govea al bij al vrij simpel. Met nog een kwartier op de klok trok scheidsrechter Put een tweede gele kaart voor Amallah. De spits van de Henegouwers veinsde een overtreding van Roef en kreeg dus een tweede karton voor een fopduik. Nog een kwartier tegen tien man dus. Het duurde tot minuut 82 vooraleer geel-blauw iets kon forceren. De ingevallen Ampomah zette goed voor, maar Van Damme kon er net niet bij. Vlak voor tijd werd Boljevic neergehaald in de zestien. Ref Put gaf geel voor schwalbe, maar ons leek daar toch een duidelijk contact. Een beslissing met een geurtje compensatie dus.

Opstelling Excel Mouscron: Bailly, Mezague, Govea, Olinga (69’ Mbombo), Aidara, Mohamed, Gkalitsios, Amallah, Huyghebaert, Godeau, Jelavic

Opstelling W-B: Roef, Demir, Van Damme, Vanzo, Verstraete (81’ Ampomah), Angban, Caufriez, Myny (81’ Boljevic), Schryvers, Verburgh, Thelin

Gele kaarten: 44’ Caufriez, 50’ Myny, 61’ Amallah, 75’ Amallah, 77’ Verburgh, 81’ Angban, 88’ Boljevic

Rode kaarten: 75’ Amallah

Toeschouwers: 2782 (al neem je dat misschien best met een heel pakje zout…)

Doelpunten: 11’ Verstraete (0-1), 36’ Jelavic (1-1)