Go back

W-B verliest met 0-1 van Lierse

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft opnieuw niet kunnen winnen op de Freethiel. Onze Leeuwen verloren zonet met 0-1 van Lierse SK. Nog voor de rust kwamen de Pallieters op voorsprong.

Geel-blauw begon vurig aan de partij, maar kansen konden er niet worden geforceerd. Aan de overkant was het na tien minuten meteen raak. Laurent tikte de 0-1 tegen de netten. Vlak voor de twintigste minuut kon Olivier Myny richting Rakovsky, maar die hield de bal uit het doel met een goede voetveeg. Onder het bewind van Louis Verstraete poogde Waasland-Beveren wat te forceren, maar de individuele acties waren niet goed genoeg en de laatste pass ontbrak telkens.

Na de koffie werd W-B meteen gewaarschuwd door de Pallieters, maar de bezoekers konden de score niet verdubbelen. Sven Vermant greep in en bracht Ampomah en Boljevic; Myny en Vanzo verhuisden naar de bank. Zij toonden veel goede wil, maar konden ook geen echt gevaar creëren. Het was uiteindelijk Boljevic die nog voor de enige dreiging na de rust kon zorgen. Zijn knappe solo eindigde echter op het lichaam van Rakovsky. Een zwakke vertoning van geel-blauw; eindstand: 0-1.

Opstelling W-B: Goblet, Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme (75′ Ndiaye), Vanzo (59′ Ampomah), Verstraete, Myny (59′ Boljevic), Schryvers, Verburgh, Thelin

Opstelling Lierse: Rakovsky, Frans, Boussaid (81′ Elgabas), Buyens, Laurent (77′ Allach), Yakubu, Bourdin, Poelmans, Weuts, Janssens (88′ Binst), Yagan

Toeschouwers: 1621