Go back

W-B versterkt zich met Bizimana

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft aanwinst nummer drie vastgelegd voor het seizoen 2018-2019. Djihad Bizimana zal volgend seizoen te bewonderen zijn in geel-blauw. De 21-jarige Rwandees tekende zonet een contract voor drie seizoenen, met optie op een vierde.

Djihad Bizimana streek anderhalve week geleden neer op de Freethiel. Hij kreeg een week de tijd om de sportieve cel te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat is een kans die hij met beide handen greep. Hij verbaasde iedere medespeler, maar ook de staf en de sportieve leiding met zijn capaciteiten. De Rwandees, die op 21-jarige leeftijd al twintig interlands achter zijn naam schreef, toont dat hij een stevige defensieve middenvelder is met aanvallende impulsen. Hij is overigens topscorer in de CAF Champions League, de Afrikaanse tegenhanger van het meest prestigieuze tornooi in Europa. Niet slecht als defensieve middenvelder, als je’t ons vraagt. Waasland-Beveren zal de eerste club zijn buiten Afrika waar hij actief is, hij komt over van APR FC.

We kijken ernaar uit om hem te bewonderen op de Freethiel. Welkom, Djihad!