Go back

Waasland-Beveren – Lierse SK (21/04): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Zaterdagavond ontvangt Waasland-Beveren K Lierse SK in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt bij deze zomerse temperaturen om 20.00u op gang gefloten. Nathan Verboomen is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Lierse en Waasland-Beveren troffen elkaar reeds achttien keer. De laatste ontmoeting tussen beiden dateert van 13 mei 2017. Toen wonnen onze leeuwen met 3-2. Dit brengt geel-blauw op vijf overwinningen. Zes keer werd het gelijk en zevenmaal won geel-zwart.

De geel-zwarten verloor afgelopen speeldag met zware 1-4 cijfers in het eigen Herman Vanderpoortenstadion en staat voorlaatste in groep A. Achteraan bengelt Waasland-Beveren, na het 1-1 gelijkspel op Le Canonnier, met een punt.

Sven Vermant kan zaterdag niet rekenen op de geschorsten Caufriez en Angban. Drie gele kaarten staan gelijk aan een schorsing in Play-Off II. Moren, Cools, Nys, Ponnet, Dierckx en Aït-Atmane zijn geblesseerd. Sadiku en Liessens worden opgevist bij de geel-blauwe jeugd en zijn voor het eerst geselecteerd.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Van Damme, Boljevic, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Goblet, Jans, Ampomah, Foulon, Myny, Roef, Schryvers, Liessens, Verburgh, Thelin, Sadiku, Janssens