Go back

Waasland-Beveren verwelkomt Paul Keita op de Freethiel

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft de eerste inkomende transfer voor het seizoen 2018-2019 afgerond. Volgend seizoen zal de Senegalees Paul Keita (25) in geel-blauw te bewonderen zijn. De defensieve middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen.

Keita werd in 2010 weggeplukt bij Benfica, dat hem weghaalde uit zijn geboorteland, door PAS Giannina, een Griekse eersteklasser. Hij speelde daar vier seizoenen lang, nadien werd hij getransfereerd naar AEL Kalloni. Twee seizoenen later verkaste hij naar Atromitos Athen, eveneens actief in de Griekse eerste klasse. Na een omzwerving bij AOK Kerkyra, ging hij aan de slag bij Mezokovesd, een Hongaarse eersteklasser.

Paul Keita doorliep ook alle jeugdreeksen bij de Senegalese nationale ploeg. Hij staat vooral bekend om zijn snelheid en kracht. Bovendien zijn ook luchtduels, met zijn 1m92, een kolfje naar zijn hand. We kijken ernaar uit om Paul te zien schitteren in een geel-blauwe plunje. Hij koos voor het nummer vijftien. Welkom op de Freethiel, Paul!

In een eerste reactie vertelde onze eerste aanwinst het volgende: “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik krijg van de sportieve cel hier in Beveren. Ik kijk ernaar uit om hier te schitteren op de Freethiel. Ik ga alles geven om het vertrouwen te bevestigen!”