Go back

Waasland-Beveren kan niet winnen van Zulte Waregem

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van Zulte Waregem. Het werd 1-2 op de Freethiel. Isaac Kiese Thelin zorgde voor het enige doelpunt aan geel-blauwe zijde.

De eerste helft werd wat ontsierd door gemene overtredingen aan de bezoekerskant. Davy Roef was het grootste slachtoffer en moest de wedstrijd afwerken met een soort van hoofddoek. Net voorbij de twintigste minuut was er de eerste opschudding te noteren. Rachid Aït-Atmane trof de dwarsligger. Nana Opoku Ampomah en Aleksandar Boljevic konden de rebound niet afmaken. Tien minuten later werd het 0-1 aan de overkant. Theo Bongonda deed de netten trillen. Nog voor de rust verdubbelden ze de score via Nill De Pauw.

Na de rust drong W-B aan, maar kon dat niet omzetten in kansen. We waren halfweg de eerste helft toen we konden kijken naar de eerste kans. Bossut kon Thelin van een doelpunt houden. In minuut 77 was het wel raak. Thelin, opnieuw hij, scoorde een elfmeter na hands van Walsh. De spits scoorde zo reeds zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen Essevee. Nog veel goede rushes, maar geen goede laatste passes. Het bleef 1-2.

Opstelling Wbe: Roef, Boljevic, Angban, Jans, Ampomah, Caufriez, Foulon, Schryvers, Verburgh, Thelin, Aït-Atmane

Opstelling Zwa: Bossut, De Fauw, Baudry, Deryck, Harbaoui, Kaya, De Pauw, Walsh, Doumbia, Bongonda, Olayinka