Go back

Laurent Jans verlaat de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Laurent Jans verlaat Waasland-Beveren. De Luxemburgse rechtsachter trekt naar de Franse Ligue 2. Hij zal FC Metz versterken. Jans speelde sinds 2015 voor Waasland-Beveren.

Laurent Jans werd door geel-blauw weggeplukt bij CS Fola Esch, een Luxemburgse eersteklasser. In een mum van tijd speelde Jans zich in ieder geel-blauw hart. Hij speelde in totaal drie seizoenen voor W-B. De laatste twee seizoenen werd hij telkens tot speler van het jaar gekroond op de Freethiel. Hij kon driemaal scoren en negen keer laten scoren.

Terugkijken op de periode van Jans op de Freethiel zal telkens met een glimlach zijn. Zijn tomeloze inzet en vechtlust waren zijn mooiste kenmerken. Hij zal voor altijd een Beverenboy zijn. Dat bewijst ook zijn reactie richting de supporters:

“Bonjour cher supporters, le moment est venu ou je dois dire au revoir. Tout d‘abord je veux remercier tout le monde au club, joueurs, entraineurs, staff et bien sur les supporters!
Vous etiez super avec moi et c‘etait un vrai plaisir de jouer pour ce club et de defendre les couleurs jaune et bleu sur le terrain. Maintenant je pense c‘est le moment d‘essayer quelque chose de nouveau dans ma carriere! Tout le club et vous allez rester dans mon coeur et je vous souhaite le meilleur pour cette saison et je suis convaincu que vous allez faire une bonne saison!
À bientot Laurent”
“Beste supporters. Het moment dat ik tot ziens zeg, is aangebroken. Allereerst wil ik iedereen op de club bedanken; spelers, trainers, andere stafleden en uiteraard de supporters! Jullie waren geweldig met mij. Het was een waar genoegen om voor deze club te spelen en de geel-blauwe kleuren te mogen verdedigen op het veld. Nu is het moment aangebroken om iets nieuws in mijn carrière te proberen. De hele club en jullie zullen voor altijd in mijn hart blijven. Ik wens jullie het beste voor dit seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat het opnieuw een goed seizoen wordt!
Tot binnenkort.
Laurent”

Bedankt voor alle mooie momenten, Laurent. Veel succes in Frankrijk!