Go back

Tobias Salquist is de nieuwste versterking voor W-B!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft met Tobias Salquist een nieuwe defensieve versterking beet. De 23-jarige Deense verdediger komt over van Silkeborg IF. Hij tekende een contract voor drie seizoenen en zal aantreden met het nummer twee.

Tobias Salquist werd in het seizoen 2014-2015, op negentienjarige leeftijd, overgeheveld van de U19 naar de hoofdmacht van Silkeborg IF. Een seizoen later werd hij uitgeleend aan Fjölnir, een Ijslandse eersteklasser. Nadien keerde hij terug naar Silkeborg en werd hij een vaste waarde in de defensie. Hij scoorde, als centrale verdediger, tweemaal dit seizoen en bovendien kon hij twee assists achter zijn naam schrijven.

Hoofdscout Daniël Declerck beschrijft Tobias als volgt: “Tobias is een centrale verdediger die alle basiskwaliteiten zeker bezit. Hij heeft een goed positiespel en is heel wendbaar. Zijn kopspel en duelkracht zijn twee van z’n grootste kwaliteiten. Als een aanvaller één-op-één komt met hem, kwam hij heel vaak als winnaar uit de strijd. Hij zoekt de voetballende oplossing, maar steeds zonder veel risico’s te nemen. Met zijn 1m90 heeft hij bovendien een mooi gestalte. Hij is tweevoetig, maar geeft de voorkeur aan rechts.”