Go back

W-B doet het in tweede helft tegen S. Melsele

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft ook de tweede oefengalop winnend kunnen afsluiten. Het werd 0-5 op Svelta Melsele. Cherif Ndiaye nam maar liefst vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Het vijfde doelpunt scoorde Denzel Jubitana.

De zware trainingen kruipen in de benen, dat zagen we al in de eerste oefenpot op Vrasene. De eerste helft verliep toen stroef, de tweede helft ging iets vlotter. Op het veld van Melsele zat Waasland-Beveren wél meteen in de wedstrijd. Floriano Vanzo etaleerde zijn kunsten en toonde zich de meest creatieve speler op het veld, Djihad Bizimana bewees dat hij heel goede voetjes heeft en Milan Massop strooide met gemeten voorzetten. Toch bleef de brilscore tot aan de rust op het scorebord, mede door een gemiste strafschop.

Na de pauze zagen we opnieuw elf nieuwe jongens. Joachim Van Damme, Louis Verstraete en Denzel Jubitana vormden het middenveld, Aleksandar Boljevic nam plaats op zijn vertrouwde flank. Cherif Ndiaye stond in de punt van de aanval en moest voor doelpunten zorgen. Dat was een opdracht dat hij begrepen had. Na amper anderhalve minuut in de tweede helft kon hij de netten doen trillen. In minuut 55, 58 en 64 deed hij het nog eens over: 0-4. Assists kwamen onder andere van Verstraete en Boljevic. Denzel Jubitana zette de kers op de taart en maakte er 0-5 van met een lage streep.

Volgende oefenpartij is komende zaterdag al om 19.30 tegen SK Sint-Niklaas.

Opstelling voor rust: Roef, Massop, Gamboa, Caufriez, Threlkeld, Keita, Bizimana, Lulic, Vanzo, Ndao, Ponnet

Opstelling na rust: Debaty, Schryvers, Salquist, Vukotic, Foulon, Van Damme (89′ Liessens), Verstraete, Jubitana, Boljevic, Ndiaye, Sadiku