Go back

W-B haalt Karlo Lulic binnen!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Karlo Lulic is de nieuwste aanwinst op de Freethiel. De Kroatische middenvelder (22) komt over van het Kroatische NK Rudes. Hij tekent op de Freethiel een contract van drie seizoenen, met optie op een vierde seizoen.

Lulic startte zijn voetbalcarrière bij Mladost Cernik. Daar werd hij weggeplukt door NK Osjiek. Toen hij daar werd overgeheveld van de U17 naar het eerste elftal, werd hij door de Italiaanse eersteklasser Sampdoria weggehaald. In het seizoen 2015-2016 begon hij daar het seizoen in de A-kern, hij was toen nog maar negentien jaar. In september werd toen beslist om hem uit te lenen naar Bohemians 1905 in Tsjechië. Een seizoen later keerde hij, op huurbasis, terug naar waar het eigenlijk voor hem begon: NK Osjiek. Daar speelde hij opnieuw een goed seizoen. Afgelopen seizoen speelde hij voor NK Rudes in de Kroatische hoogste klasse. De club eindigde zevende, Lulic speelde 28 wedstrijden, kon vier keer scoren en vijf keer laten scoren.

Karlo Lulic komt nu terecht op de Freethiel waar hij vanaf het seizoen 2018-2019 voor de beslissende passes en doelpunten moet zorgen. Het is een aanvallende middenvelder, die ook eventueel op de flank terecht kan. Hij is 1m86, wat zijn duelkracht en kopbalsterkte zeker ten goede komt. Hoofdscout Daniel Declerck ging, samen met twee andere leden van de sportieve cel, een wedstrijd gaan bekijken van onze nieuwe middenvelder. “Karlo heeft een geweldige vista, dat is zeker één van zijn grootste kwaliteiten. Bovendien heeft hij een mooie technische bagage en voldoende loopvermogen om de ploeg weer naar een hoger niveau te tillen.”

Welkom op de Freethiel, Karlo!