Go back

W-B wint eerste oefenpot bij Vrasene

tekst en foto: Martijn De Jonge

Bouwen, dat is het sleutelwoord in de voorbereidingscampagne van Waasland-Beveren. Rome is niet op één dag gebouwd, de geel-blauwe équipe ook niet. De eerste helft was niet de meest memorabele, het was er wel één om veel van te leren. Er waren enkele kansjes voor onder andere Cherif Ndiaye, Nicolas Orye en Floriano Vanzo. We zagen een bedrijvige Joachim Van Damme en Louis Verstraete. We zagen een stevige Tobias Salquist en Alexis Gamboa én een goed coachende Davy Roef. De netten bleven voor de koffie ongeschonden, toch waren er enkele lichtpunten.

Na de pauze kwam er een totaal ander elftal tussen de lijnen. Het liep heel vlot, nieuwkomer Daan Heymans toonde meteen waarom W-B hem wegplukte bij Westerlo. Hij zette het eerste doelpunt van 2018-2019 achter zijn naam. Een handvol minuten later verdubbelde Drilon Sadiku de score. De 0-3 was opnieuw een doelpunt van Heymans. Lamine Ndao scoorde de laatste treffer van de eerste oefenpot. De snelle spits dook in de zestien, de thuisgoalie haalde hem neer en penalty was het logische gevolg. De spits ging zelf achter de bal staan en zette overtuigend om: 0-4.

De volgende oefenpartij is woensdag 27/06 om 19.30 uur op het veld van Svelta Melsele.

Opstelling eerste helft: Roef, Salquist, Lulic, Van Damme, Vanzo, Verstraete, Ndiaye, Gamboa, Hatem (tester), Foulon en Orye

Opstelling tweede helft: Abdullah (tester), Massop, Ndoa, Jubitana, Keita, Heymans, Caufriez, Vukotic, Schryvers, Sadiku, Ponnet