Go back

Yannick Ferrera is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Er is witte rook op de Freethiel. Waasland-Beveren heeft zonet Yannick Ferrera voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. De jonge Belg is heel ambitieus en gemotiveerd om dit Waasland-Beveren opnieuw te laten swingen! Hij tekent een contract van twee seizoenen bij geel-blauw.

Yannick Ferrera begon zijn trainerscarrière in 2004 in de jeugdwerking van RSC Anderlecht. Hij bleef daar tot 2010. Toen werd hij assistent-trainer van Francky Dury bij KAA Gent. In 2011 volgde hij echter Michel Preud’homme naar Saoedi-Arabië bij Al-Shabab. Nadien volgden nog Sporting Charleroi en STVV vooraleer hij bij Standard Luik aan de slag kon. Daar zette hij knappe prestaties neer, met onder andere de bekerwinst. Een bekerwinst is waar menig geel-blauwe supporter van droomt, uiteraard gaan we daar volgend seizoen vol voor! In het seizoen 2016-2017 werd hij bij Standard aan de kant geschoven voor Jankovic van KV Mechelen. Hij zette de omgekeerde stap en ging bij de Kakkers aan de slag.

Bij Waasland-Beveren vindt Yannick Ferrera nu een nieuwe uitdaging. Hij is heel ambitieus en wil vooruit met deze club. Laat dat nu net hetgene zijn waar iedere bestuurder, medewerker én supporter naar streeft. Samen met Yannick zetten we opnieuw die volgende stap vooruit.