Go back

Beni Badibanga komt Waasland-Beveren versterken

tekst en foto: Martijn De Jonge

Beni Badibanga is de nieuwste aanwinst van Waasland-Beveren. De 22-jarige Belgische flankaanvaller tekent een contract van twee jaar, met optie op een derde. Hij komt over van Standard de Liège. Hij zal uitkomen met het nummer elf!

Beni Badibanga tekende in 2015 zijn eerste contract bij Standard Luik, hij kwam vanuit de Luikse jeugdopleiding. Een seizoen later werd hij in de winterstop, januari 2017 dus, uitgeleend aan Roda JC. Na een jaartje op Nederlandse bodem keerde hij terug naar Standard Luik. Opnieuw leenden de Luikenaren hem uit in de winterstop, deze keer naar Lierse SK. Nu zoekt Badibanga dus een nieuwe uitdaging en die vindt hij op de Freethiel.

Gisteren speelde hij nog een wedstrijd met Standard, maar vandaag vertrekt hij reeds naar het Nederlandse Doorwerth. Daar zal hij de ploeg vervoegen, die eerder vandaag al richting het oefenkamp is vertrokken. De troepen van Yannick Ferrera trainen daar voor het eerst om 16.30 uur.

Welkom op de Freethiel, Beni!