Go back

Boodschap vanuit de veiligheidscel

Voetbal, een feest; dat is zeker. Onze nationale ploeg doet het allesbehalve slecht, heel het land is in de ban van het voetbal. Dat het een feest moet blijven is duidelijk, daarom is de voetbalwet ietwat strenger geworden. Deze is ook geldig bij oefenpartijen van eersteklasser.

Pyrotechnische materialen, bedoeld om licht, rook en/of lawaai te produceren, worden nergens toegelaten. Het is gevaarlijk, zo is in het verleden al gebleken. We willen met z’n allen genieten van een voetbalwedstrijd, niet van ongelukken. Geldboetes en stadionverboden zijn de gevolgen die we met z’n allen willen vermijden. Verder willen de politiediensten nogmaals benadrukken dat ook de stadionverboden gelden bij oefenwedstrijden.

Laat ons er met z’n allen, op een positieve manier, opnieuw een knalseizoen van maken.