Go back

Francesco Forte is de nieuwe spits van W-B!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren stelde zonet Francesco Forte voor. De Italiaanse spits (25) komt over van Italiaanse grootmacht Internazionale (Inter Milaan). Hij tekent op de Freethiel een contract van drie seizoenen.

Francesco Forte begon zijn professionele voetbalcarrière bij het Italiaanse AC Pisa. In augustus 2011 werd hij echter weggeplukt door grootmacht Inter Milan. Daar mocht hij in het seizoen 2012-2013 debuteren in de Serie A. Het daaropvolgende seizoen werd hij uitgeleend aan zijn vorige club, AC Pisa. Nadien volgden nog uitleenbeurten naar Cremonese, Teramo, Lucchese en Perugia. Afgelopen seizoen speelde hij voor Spezia Calcio, een Italiaanse tweedeklasser. Hij kon daar zes keer de netten doen trillen. Francesco verzamelde bovendien ook enkele caps voor de Italiaanse jeugdreeksen.

Forte is een linksvoetige centrumaanvaller. Hij koos voor het nummer negen. Het bestuur van Waasland-Beveren rekent er keihard op dat de Italiaanse spits voor doelpunten zal zorgen. Hij heeft al meermaals bewezen over de nodige kwaliteiten te beschikken. Aan hem om die nu aan de Beverse supporters te laten zien. De club doet er nu alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. We hopen dat hij zijn naam niet gestolen heeft en kijken er alvast naar uit om het te ontdekken. Welkom op de Freethiel, Francesco!