Go back

Joachim Van Damme blijft langer op de Freethiel

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft zonet het contract van Joachim Van Damme opengebroken. Hij tekent een nieuw contract voor drie seizoen, met optie op een vierde. Van Damme ziet zo’n sterke voorbereiding meteen beloond.

Joachim Van Damme werd, na een woelige periode, opgevist door Waasland-Beveren aan de start van het seizoen 2017-2018. Hij was opnieuw speelgerechtigd eind 2017, maar had een conditionele achterstand weg te werken. Waasland-Beveren toonde heel veel vertrouwen in de defensieve middenvelder en ging aan de slag met hem. De sportieve en medische staf werkten dag na dag aan zijn terugkeer; Joachim zelf toonde heel veel werklust en wil om terug te keren. In de kleedkamer groeide hij meteen uit tot een leidersfiguur.

In de huidige voorbereiding toonde Beverenboy Van Damme dat hij klaar is voor het seizoen. Hij speelde een sterke voorbereiding, hij toonde zich secuur en als leider op het veld. Trainer Yannick Ferrera beloonde hem met de kapiteinsband. Het bestuur van Waasland-Beveren reageert nu dus ook met een nieuw, verbeterd én verlengd contract voor onze nummer zes. We geloven er met z’n allen in dat Joachim dit jaar opnieuw belangrijk wordt voor de club. Dat hij een publiekslieveling is, is een understatement. Aan hem om nu uit te groeien tot een clubicoon.

We kijken er met z’n allen naar uit!