Go back

Nana Opoku Ampomah verlengt zijn verblijf op de Freethiel

tekst en foto: Martijn De Jonge

Nana Opoku Ampomah heeft zonet zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst gezet. De Ghanese flankaanvaller verlengt tot 2021 op de Freethiel.

Nana Opoku Ampomah streek in juli 2016 neer als testspeler op de Freethiel. Hij kon de sportieve cel snel overtuigen van zijn kwaliteiten. We kennen Ampomah als een technisch begaafde, snelle flankspeler. Toch verliep het seizoen 2016-2017 niet zoals gewenst. Ampomah kon in wedstrijden niet overtuigen en verdween wat naar het achterplan. Toch sprokkelde hij in dertien verschillende wedstrijden minuten. Hij kon daarin één assist geven. In Play-off II kon Ampomah zich wél laten zien. Op de laatste speeldag overtuigde hij iedere twijfelaar met heel fluxe acties en twee doelpunten. Zo zorgde hij voor het laatste doelpunt van Waasland-Beveren in het seizoen 2016-2017.

Het seizoen 2017-2018 begon zoals het geëindigd was, met een doelpunt van Ampomah. In de eerste voorbereidingswedstrijd liet hij de netten als eerste trillen. Een mooie intro van een mooi verhaal dat tot nu toe werd geschreven. Nana Opoku Ampomah bewees dat hij vorig seizoen één van de belangrijke componenten was voor het succes van geel-blauw. Daarom heeft de club een héél grote inspanning gedaan om de flankaanvaller langer aan zich te binden. Waasland-Beveren is heel gelukkig met de handtekening van de Ghanese international.

Voorzitter Dirk Huyck: “Nana ontpopte zich dit seizoen tot één van de revelaties van de Belgische competitie. Hij kan ook mooie statistieken voorleggen als flankaanvaller. Uiteraard zijn we als club héél gelukkig met zijn verlenging. Hij toonde zijn belangrijkheid al in heel wat verschillende wedstrijden, het is een opsteker dat hij langer op de Freethiel wil blijven.”